Справу керівника WOG скеровано до суду
Інна Брек, головний редактор
26.07.2024
tlhub.com.ua

Справу колишнього міністра інфраструктури та нинішнього керівника компанії WOG Holding Андрія Пивоварського, якого звинувачують у зловживанні владою, передано до суду. Про це повідомив сам ексміністр у себе в Facebook.  

“Сьогодні я отримав статус обвинуваченого. Розпочинається новий етап в моїй справі, яка далі буде розглядатися в суді і я повинен буду довести, що я не винен”, – написав Пивоварський.

Він додав, що його та Володимира Шульмейстера (обіймав посаду першого заступника міністра інфраструктури з 2014 по 2015 рік) звинувачують у зловживанні владою з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ “ТІС – контейнерний термінал” та ТОВ “ТІС-руда”, що спричинило збитки ДП “АМПУ”.  

Водночас в матеріалах справи немає інформації, що державна компанія визнає себе постраждалою стороною, зазначив ексміністр.  

“Мені потрібно буде доводити в суді, що підписавши рішення колегіального органу, Кабінету Міністрів України, яке пройшло погодження всієї вертикалі виконавчої влади і було юстоване Міністерством Юстиції України, я не порушив закон”, – підсумував Пивоварський.

НАБУ і САП 22 лютого 2023 року повідомили Андрію Пивоварському і його колишньому першому заступнику Володимиру Шульмейстеру про підозру у зловживанні, через які держава зазнала збитків на понад $30 млн. За даними слідства, у липні 2015 року міністр спільно зі своїм заступником “забезпечили” прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту “Південний” разом із ДП “АМПУ” почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50).  

16 березня Вищий антикорупційний суд обрав Пивоварському запобіжний захід у вигляді застави на суму 10 млн гривень.

Пивоварський стверджував, що діяв у рамках закону.  

“Законом про порти чітко передбачено, що корабельний збір розподіляється між користувачем портової акваторії (у наведеному випадку це АМПУ) та власником операційної акваторії причалу (у цьому випадку це ТІС)”, – написав увечері 22 лютого 2023-му Пивоварський.

Фото: Уніан

бензин
Контакти
Україна, Київська область, село Крюківщина
Зв`язок з нами
© 2023-2024 ТОВ ІНФОРМ ПОРТАЛ. Всі права захищено.